Autentyczna włoska restauracja – typowe menu
Włoskie restauracje to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj gastronomii. Cenimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, treściwe oraz ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską goście degustują równie pyszne potrawy – tortellini, gnocchi i desery włoskie.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji należy zwrócić uwagę na kilka elementów: czy restauracja korzysta z włoskich produktów, czy w karcie znajdują się również nie tak typowe włoskie potrawy, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to duża różnorodność i potrawy z różnych części kraju. Dobra włoska restauracja wprowadzi naturalnie włoski nastrój.
Włoska kuchnia jest nieskomplikowana, co nie zmienia tego, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to przepyszna kuchnia z Europy .
Dobre wina z Włoch
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która aspiruje do tytułu bycia eleganckim miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie może ignorować wina. Obiad na włoską modę bez wyjątku musi zawierać też aperitiff. Kieliszek czerwonego wina to dla Włochów reguła. czytaj więcej o naszej restauracji Najbardziej popularne wina włoskie to montepulciano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie franciacorta oraz nuragus z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę ma być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, powinna mieć szeroki wybór win.
Charakterystyczna włoska restauracja
Chcąc zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez wątpienia trzeba odwiedzić restaurację, która jest w stanie podać nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film